Upplev Bornholm

Utforska Östersjöns pärla

Bornholm Bornholm Bornholm

Du min ljuvliga semesterö!

Så inleds den danska visan, skriven av Erik Leth, som gjorde Bornholm känd som Danmarks finaste semesterö. Och inte utan anledning! Ön kallas också ”Solskensön”, på grund av det stora antalet soltimmar varje år, och ”Östersjöns pärla”, då den ligger mitt i Östersjön och har en unik och fascinerande natur. Naturen på Bornholm är nämligen en kombination av samtliga naturtyper i Skandinavien, och du kan ta del av allt från vattenfallet i Døndalen till de breda vita sandstränderna längs kusten och Helligdomsklipperne med sina lodräta klippväggar.

Här kan du få ytterligare inspiration och överblick över de många möjligheter och upplevelser du kan hitta på Danmarks underbara semesterö!

Upplev Danmark

Härliga Danmark

Härliga Danmark

Det kan inte sägas bättre än med orden ”Der er et yndigt land”, som inleder den danska nationalsången.

Danmarks 8750 km långa kust omger städer, berg och skogar, och ger tillträde till havet och de mer än 1400 öarna. Från Christiansø och Bornholm i öst till Fanø i väst – stora upplevelser väntar upptäcktsresande i alla åldrar.

Res runt i Danmark – äventyret väntar där ute!

Upplev Fanø

Fanø vid Nordsjön har breda sandstränder och erbjuder stora naturupplevelser. Ön är en del av Nationalpark Vadehavet, som är med på Unescos lista över världsarv – Fanø är därmed en del av dansk natur och kulturarv som måste upplevas!

Ön har en säregen charm, och byn Sønderho har utsetts till Danmarks vackraste by med sina gamla byggnader från 1800-talet. Här kan du också uppleva öns speciella Fanø-musik, som i sällskap med traditionell dans lever i bästa välmåga.

Fanø har något för alla, och aktiviteterna är många och skiftande – du kan uppleva allt från sälsafari, kite-buggy, ridning på stranden, besöka museum och mycket mer! Läs mer här, om alla upplevelser som Fanø har att bjuda på.

Om du funderar på att besöka Fanø klickar du på länken nedan.

Upplev Fanø

Upplev Langeland

Langelands kuststräcka är hela 141 km lång, och den danske skalden Adam Gottlob Oehlenschläger befann sig just på Stengade strand när han skrev den välkända raden ”Nära den salta Österstranden” (Nær salten Østerstrand) i den danska nationalsången.

Langeland bjuder på äkta danska natur- och kulturupplevelser. Ön är speciellt känd för sina hattformade kullar. Det finns omkring 700 stycken utspridda över hela ön. Och om du klättrar upp på hattkullen Ørnehøj får du en fin utsikt över öns vilda hästar, som lever helt fritt på Langeland. Bland andra populära aktiviteter kan ett besök på Langelandsfortet och slottet Tranekær nämnas.

Langeland har gott om övernattningsmöjligheter, och du kan hitta allt från campingplatser och strandhotell till mer lyxiga alternativ som Skrøbelev Gods. Läs mer om boendealternativ och Langeland här.

Om du funderar på att besöka Langeland klickar du på länken nedan.

Upplev Langeland

Upplev Lolland

Ett besök på Lolland-Falster har mycket att erbjuda. Här finns allt från kulturella upplevelser till fysiska aktiviteter.

Längs den ca 600 km långa kusten erbjuds alla typer av vattensporter. Från Lollands nordliga kust kan du även resa till öarna Askø/Lilleø, Femø och Fejø. Om du föredrar att övernatta på ön kan du få en guidad rundtur i naturområdena Nakskov Fjord och Maribosjöarna. Du får bekanta dig med allt från öns djurliv och historiska monument till cykel- och vandringsleder.

Upplev Lolland-Falsters historia på nära håll och besök öns många slott och herrgårdar, varav några också erbjuder unika övernattningsmöjligheter. Eller hyr en sommarstuga i Marielyst – en av Danmarks mest kända stugbyar. Läs mer om Lolland-Falster och allt som erbjuds där här.

Om du funderar på att besöka Lolland klickar du på länken nedan.

 

Upplev Lolland

Upplev Als

På Als kan du njuta av välförtjänt avkoppling eller ägna dig åt roliga saker. Als har skogar, sjöar, stränder och ett fantastiskt djurliv, perfekt för vandring, cykelturer och resor med bil. Ön har rykte om sig att vara ett paradis för naturälskare.

Och om du behöver en paus från det magnifika landskapet kan du besöka Als äventyrspark Universe. Här är man inriktade på att att framställa vetenskap, teknik och entreprenörskap på ett inspirerande sätt för både barn och vuxna. Prova att lyfta en bil, bygga en egen vattenraket och mycket mer!

Möjligheterna är många och om du är intresserad av mer information om Als kan du läsa mer här.

Om du funderar på att besöka Als klickar du på länken nedan.

Upplev Als

Upplev Sydfyn

”De kan tro, det ret er en venlig lille by, Faaborg.” Så beskrev H.C. Andersen staden Fåborg på Fyns sydkust, och den gamla marknadsstaden har lyckligtvis behållit sin charm! Här kan du gå på upptäcktsfärd bland små mysiga gator och gränder som erbjuder ett brokigt utbud av shopping och specialbutiker. Det tar bara tio minuter med bil från färjelägret i Bøjden att åka in till staden.

I Fåborg kan du också delta i en stadsvandring med stadens väktare. Följ med väktaren och lyssna på väktarsångerna samt stadens spännande historia. Det är helt gratis att följa med!
Om du föredrar naturupplevelser och aktiviteter kan Sydfyn erbjuda båtluffning, Svanninge Bakker och herrgårdslandskap. Trakten har unik natur och är idealisk för aktiva upplevelser som ridning, vandring, fiske och mycket mer! Läs mer om allt som erbjuds här.

Om du funderar på att besöka Sydfyn klickar du på länken nedan.

Upplev Sydfyn

Upplev Samsø

Samsø inbjuder till en blandning av djup avkoppling i lugna omgivningar och härliga semesteraktiviteter för hela familjen. Ön har vackra sandstränder och en rad mysiga byar.

Färjan lägger till i staden Ballen, som erbjuder ett hav av kaféer, restauranger och affärer. Om du vill övernatta eller bara är ute för att utforska ön är Brundby Hotel värt ett besök – det är känt som Danmarks enda Rockhotell! Och här anordnas intima konserter med stora namn, vilket garanterar en unik upplevelse!

Ön erbjuder också massor av aktiviteter för alla åldrar. Följ med på vandringar i bygden, plocka danska färska jordgubbar och färsk potatis, eller se om du kan hitta runt i Samsø-labyrinten! Möjligheterna är många och du kan läsa mer här.

Om du funderar på att besöka Samsø klickar du på länken nedan.

Upplev Samsø

Upplev Bornholm

En semester på Bornholm bjuder på den unika bornholmska naturen – här finns kala klippor och kritvita sandstränder. Här hittar du också spännande historiska sevärdheter, som fornborgen Hammershus eller öns fyra rundkyrkor, som går tillbaka till medeltiden.

Besök Gudhjem och få en kulinarisk upplevelse med allt från den klassiska fiskspecialiteten ”Sol over Gudhjem” till fin choklad och kola från Bech chokolade og Karamel Kompagniet. Och sedan kan du med fördel åka vidare till den trivsamma staden Svaneke och skölja ner alla godsakerna med en välsmakande ekologisk öl från Svaneke bryggeri!

Är du intresserad av mer information om allt du kan göra på Bornholm, så läs mer här – Här hittar du också en mängd olika inkvarteringsalternativ!

Upplev Bornholm

Upplev Aarhus

Århus är huvudorten på Jylland. En liten storstad fylld med kultur, musik och en pulserande handel i de mysiga gränderna. Staden är fylld med andningshål, gastronomiska pärlor och fria områden samt vackra stränder där sommarlivet kan avnjutas.

Ta en paus och ta del av stadens många möjligheter. Århus är härligt året runt.

Om du funderar på att besöka Århus klickar du på länken nedan.

Upplev Aarhus

Upplev Köpenhamn

Köpenhamn är cool och en av världens trendigaste storstäder. Köpenhamn har lagt sig vinn om att bli en stad som har något att erbjuda året om.

Dansk kultur, arkitektur och design har gjort succé över hela världen. Och turisterna blir lyriska över Köpenhamn och de banbrytande skandinaviska menyerna på de många fantastiska restaurangerna.

Om du funderar på att besöka Köpenhamn klickar du på länken nedan.

Upplev Köpenhamn