Barista's Coffee Shop

I BARISTA'S COFFEE SHOP införlivas kvalitet, gott hantverk och hållbarhet i alla delar av kaffeupplevelsen. Alltifrån planteringen av kaffeträdet i Tanzania till den miljövänliga koppen som kaffet serveras i av våra passionerade baristor.

Men kaffe är inte det enda vi är bra på i BARISTAs. Våra montrar är fyllda med ett brett urval läckerheter. Smaka till exempel de frasiga och lena croissanterna, som bara en fransk konditor skulle baka dem. Eller den danska klassikern trädstammen – ungefär som en svensk ”dammsugare” – med ett överdrag av choklad från Odense marcipan.

Förutom söta bakverk hittar du även läckra paninis med kyckling eller varma rågmackor med serranoskinka och brie.

Besök BARISTA'S COFFEE SHOP och upplev hur gott hantverk och kvalitet smakar.

Se menukort her

En kopp kvalitet

Från jord till ombord

Alla BARISTA'S kaffedrycker bryggs på bönor från det unika Kifaru Coffee, som odlas i bördig vulkanisk jord på den danskägda kaffefarmen Shangri-La Estate i Tanzania.

Kifaru Coffee har certifierats med den prestigefyllda märkningen Rainforest Alliance, som är en garanti för att kaffet odlas med största omsorg om miljön, naturen, djuren och människorna.

Noggrant utvalda kaffebönor

Endast de bästa bönorna duger för en kaffe från BARISTA'S. Och därför använder vi Kifarus AA-klassade bourbonbönor. Bönorna har genomgått en mellanrostning och har en bra syra och sötma. Om du är nyfiken på hur bourbonbönan smakar, kan du exempelvis prova en Caffé Latte eller en Cappuccino.

Om du föredrar filterkaffe serverar vi dig en aromatisk kopp kaffe bryggd på Kifarus blandning av tre Arabica-sorter, vilket ger en aningen kryddigt kaffe med fyllig smak och fin syra. 

Om kaffe inte är din kopp te

Hos BARISTA'S är även teet något utöver det vanliga. Teblandningarna kommer från danska Østerlandsk Thehus, som har mer än 130 års erfarenhet av att skapa fantastiska smakkombinationer.

På menyn hittar du både svart te, grönt te och örtte.

Om du är ute efter ett fylligt, uppfriskande och välsmakande te, prova svarta Lady Grey Organic, som består av te från Darjeeling, Ceylon och Keemun tillsammans med lite bergamott och Gunpowder.

Du kan också testa det uppfriskande örtteet Sweet Lemon, som har en fantastiskt söt eftersmak av citrongräs, äpple, ananas, jordgubbar och lakritsrot.

Om du föredrar grönt te kan du prova det spännande Mermaid-teet, som har en mild, fräsch och helt unik smak. Teet består av klassiskt grönt Sencha-te från Kina i kombination med krusbär, alger och havtorn.

Skapat med omtanke

När du besöker BARISTA'S COFFEE SHOP omfattas hela din upplevelse av omsorg om miljön. Vi vill ta väl hand om vårt jordklot och belasta det så lite som möjligt.

Och därför är alla koppar, lock, servetter, bestick och plastmuggar i kaffebaren tillverkade av hållbara material.

Kaffebarens koppar har en innerbeläggning bestående av potatisstärkelse i stället för plast. Och varenda lock är tillverkat av hållbara material. Så om förpackningen skulle hamna i naturen, bryts den ner lättare.

BARISTA'S plastmuggar och tepåsar är dessutom tillverkade av PLA, som är en ny biologiskt nedbrytbar typ av plast som består av majs. På så sätt hamnar inga mikroplaster i haven. Samtidigt är bioplasten klimatvänlig att tillverka och bortskaffa.