KOM TRYGGT I HAMN

RES SÄKERT MED BORNHOLMSLINJEN

Viktig information om inresa till Danmark

Observera att det på grund av COVID-19 gäller särskilda regler för inresa till Danmark. Håll dig uppdaterad om COVID-19 på de danska myndigheternas hemsida. Där hittar du alltid de senaste bestämmelserna för vad som gäller vid inresa till Danmark.

KRAV PÅ MUNSKYDD I KOLLEKTIVTRAFIKEN

GLÖM INTE MUNSKYDDET

Danska myndigheter har beslutat att det blir obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken från och med måndagen den 29 november. Detta gäller även BORNHOLMSLINJENs färjor.

Du måste därför ta med ett eget munskydd, som du måste ha på dig när du går omkring på färjan. Du måste ha på munskyddet under hela överfarten, men du får ta av det när du ska äta eller dricka. Du kan även köpa munskydd ombord på färjorna.

Kravet på munskydd gäller inte barn under 12 år, personer med andningsbesvär eller sänkt medvetandegrad, eller personer med fysiska eller psykiska funktionshinder som inte själva kan ta av munskyddet.

 

Kom tryggt i hamn

RES SÄKERT MED BORNHOLMSLINJEN

Vi ber dig att följa de allmänna råden för att förhindra smitta, och att ta hänsyn till de andra resenärerna under överfarten.

Den extra noga rengöringen med desinficering ombord på våra färjor fortgår. Dessutom har vi satt upp skyltar som påminner oss alla om att följa de goda råden. Vi hjälper er att hjälpa varandra.

Viktig information

Stanna kvar i bilen under överfarten

Så här gör du om du tillhör en viss riskgrupp. 

Om du med anledning av COVID-19 har ett särskilt stort skyddsbehov, är det i undantagsfall möjligt att stanna kvar i bilen under överfarten. 

Du kan få tillåtelse att stanna kvar i bilen på bildäcket antingen ved att ringa kundtjänst på +4570900100. 

Möjligheten att stanna kvar i bilen gäller på rutten Rønne–Ystad men inte på Rønne–Køge, Rønne–Sassnitz eller avgångar med Povl Anker.

Om du bestämmer dig för att stanna i bilen under korsningen måste du checka in i hamnen minst 30 minuter före avgång.

Utrymmet på bildäcket är begränsat, och du bör vara medveten om att det inte är en bekväm plats att vara på vid kylig väderlek eller vid sjögång.

Observera att det inte vid något tillfälle är tillåtet att lämna bilen under överfarten utan att tala med besättningen. Detta gäller samtliga passagerare i bilen.

Om du inte har bokat ”Stanna kvar i bilen” innan ombordstigning, måste du uppehålla dig på passagerardäck under överfarten.

Vid dåligt väder förbehåller vi oss rätten att avboka din bokning för att stanna i bilen på bildäcket.

Obs! Även om du stannar i bilen måste du ta med ett munskydd om det skulle vara nödvändigt att lämna bilen.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kom ombord!

I en coronatid som denna där ovissheten är stor, är det viktigt att du vet att vi finns här! 

Om du har några frågor finns vi i kundtjänsten, där vi gör vårt bästa för att svara på dina frågor så snabbt och tydligt som möjligt – men ha tålamod. Vi får ett stort antal förfrågningar. Vi hoppas på din förståelse om du upplever extra väntetid.

Du kan kontakta oss direkt på kundeservice@bornholmslinjen.dk eller ringa till oss på telefon +45 70 900 100 under våra öppettider, som är måndag–fredag kl. 06.30-00.00.

Vår Facebook är dessutom bemannad varje vardag mellan kl. 8.00 och 16.00.