kom ombord säkert

Hitta vägen till hamnen - Träfftider - Handicapbiler

Pass och identifiering

Vær venligst opmærksom på, at myndighederne regelmæssigt foretager kontrol af rejsende til og fra Bornholm. Det är därför viktigt att komma ihåg att ta med passet och eventuellt annan id-handling på resan.

 

Kom säkert fram

Träfftider

Det finns plats till alla ombord på BORNHOLMSLINJEN, och vi ser fram emot att bjuda alla välkomna ombord på en av världens största snabbfärjor.

Här kan du se när du senast ska ha checkat in på hamnen för att komma säkert ombord.

Rønne

Gående til alle destinationer: Dampskibskajen 5, 3700 Rønne

Resande i bil til Ystad: Sverigesvej 1, 3700 Rønne

Resande i bil til Køge/Sassnitz: Tysklandsvej, 3700 Rønne

Køge

Baltic Kaj 1 4600 Køge, Danmark

Sassnitz

Rejsende i bil: Im Fährhafen 20 18546 Sassnitz, Tyskland

Rejse som gående eller cyklist: find rutevejledning her

Bemærk: Vi har ikke nogen bagage-service til hjælp til rejsende med meget bagage.

Ystad

Resande i bil: Bornholmsgatan 1B 271 39 Ystad, Sverige

Resande som gående: Hamntorget 2, 271 39 Ystad, Sverige


Ytterligare information om Køge
Platsen är öppen från 21:30 - 00:20

Personlig service från 22:00

 

Här kan du se när du senast ska ha checkat in i hamnen för att vara garanterad en plats ombord på BORNHOLMSLINJENs färjor.

Billettype TILL/FRÅN
Ystad
TILL/FRÅN
Køge
TILL/FRÅN
Sassnitz
Standard-, Flex- och Lågpris-biljetter 10 min. 15 min. 20 min.
Fordon över 2,95 m höga, upp till 3.500 kg. 10 min. 15 min. 20 min.
Gående passagerer 10 min. 15 min. 20 min.
Cykler 10 min. 15 min. 20 min.
Elbilister som har bokat uppladdning ombord 30 min. 30 min. 30 min.
Handicapbiler 30 min. 30 min. 30 min.
Förbokad 'Stanna kavr i bilen' 30 min. (Ystad) -- --
Gående med särskilda behov 30 min. 30 min. 30 min.
Lastbilar, fordonståg, semitrailers och löstrailers 30 min. 30 min. 30 min.
Bussar 30 min.  30 min. 30 min.

Vid senare incheckning avbokas din platsreservation.  Därefter sker ombordstigning i ordningsföljd när det blir en ledig plats.

Inställelsetiderna beräknas enligt den planerade avgångstiden. Dessa tider gäller också om färjan är försenad, om inte annat informeras specifikt för den aktuella avgången.

 

Allt det praktiska

Biljetter för funktionshindrade passagerare och passagerare med lättare funktionshinder

På BORNHOLMSLINJENs färjor tar vi särskild hänsyn till passagerare med olika grad av funktionshinder. Det gör vi genom att placera bilarna så att det ska bli lättare att komma till passagerardäck.

 Biljetter för passagerare med funktionshinder
Det går att köpa speciella biljetter till personbilar för de som innehar ett giltigt parkeringstillstånd för rörelsehindrade och till gående passagerare med giltigt ledsagarkort (ledsagarbevis) utfärdat av Danske Handicaporganisationer, Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) eller motsvarande svenska organisationer för funktionshindrade och synskadade. Om du vill utnyttja denna möjlighet, klickar du på "Handikappbiljett" i steget "Välj transportsätt” när du bokar biljett.

Det finns också speciella kojbiljetter för funktionshindrade personer och deras ledsagare på färjan Rønne–Køge. Vänligen kontakta oss på kundeservice@bornholmslinjen.dk senast dagen före din resa för bokning av kojbiljett.

När du reser med oss ska du ta med ditt handikapptillstånd (parkeringstillstånd för funktionshindrade) och/eller ledsagarkort (ledsagarbevis), och på anmodan uppvisa det för BORNHOLMSLINJENs personal.

Vänligen checka in i hamnen senast 30 minuter före avgång – så kan vi se till att din bil får en plats med bästa möjliga tillträde till passagerardäck.

Personer med handikapptillstånd (parkeringstillstånd för funktionshindrade) garanteras samma villkor och service, oavsett om de köper speciella biljetter för funktionshindrade eller köper sedvanliga passagerarbiljetter/pendlare biljetter, och samtidigt kontaktar rederiet på kundeservice@bornholmslinjen.dk för att få en särskilt anpassad plats på bildäck. Om de särskilda platserna för funktionshindrade på bildäcket är utsålda, kan den köpta biljetten ändras eller återbetalas utan kostnad.

Lättare funktionsnedsättning, svårt att gå
Om du kommer som passagerare till fots till hamnen, och om du behöver hjälp med att komma ombord, kontakta oss på kundeservice@bornholmslinjen.dk senast dagen före din resa. Här har du möjlighet att förbeställa och få gratis hjälp av färje- och/eller terminalpersonalen med att komma ombord och iland.

Vill du få hjälp att komma av/på färjan av din egen assistent, kan denne få ett tillfälligt boardingkort vid biljettkontor i Rønne, Køge eller Ystad. Observera att denna tjänst inte är tillgänglig i Sassnitz.

Om du som har svårt att gå anländer som passagerare i personbil och behöver ha en plats nära hissen, kontakta oss på kundeservice@bornholmslinjen.dk senast dagen före din resa.
När du reser med oss, vänligen checka in i hamnen senast 30 minuter före avgång.

Om du har särskilda frågor angående om att komma av och på färjan med bil, vänligen kontakta BORHNHOLMSLINJEN på kundeservice@bornholmslinjen.dk senast dagen före din resa.

Parkering

Sassnitz
I Sassnitz finns det flera möjligheter till parkering. Det finns två parkeringsplatser, utan bevakning, i riktning mot färjeterminalen och servicecentret. Där hittar du också en långtidsparkering med upp till fyra veckors parkering. Alla parkeringsplatser är med betalning. Du kan orientera dig om parkeringstider och priser med hjälp av informationen på skyltarna på parkeringsplatsen.

Långtidsparkeringen ca 1 km från hamnen kostar ett engångsbelopp på €12, oavsett om parkeringen gäller över 1, 2, 3 eller 4 veckor (betalas med €1- eller €2-mynt).

Köge
Det finns en tvåtimmarsparkering framför Bornholmslinjens terminalbyggnad i Köge. I närheten av Köge station är det parkeringsplatser utan tidsbegränsning. Läs mera om parkering i Köge på kommunens hemsida. Klicka på länken här ovanför, för att undersöka om möjligheterna för parkering på Köge färjehamn.

Ystad
Mot betalning finns det långtidsparkering på Spanienfararegatan, vid färjeterminalen och servicecentret på Hamntorget. På Hamntorget finns det korttidsparkeringsplatser. Dessutom finns det betalningsparkeringsplatser i Ystad stad.
Du hittar information om pris, parkeringstider och parkeringsplatser på Ystad Kommuns hemsida. Klicka på länken här ovanför att se vad parkeringsplatserna finns i Ystad färjehamn.

Rönne
Mot betalning finns det timmeparkering, långtidsparkering samt parkering med övervakning i närheten av färjeterminalen i Rönne. Parkeringsområdet ligger på Bådehavnsvej, vid sidan av Bornholms Välkomstcentral/turistbyrå.
Parkeringen på Dampskibskajen vid färjans terminalbyggnad är en parkeringzon med tvåtimmarsparkering.
Läs informationen på skyltarna i hamnområdet. Se även pakeringsinformationen i Ystad.

Linje 106

Gratis buss i Køge

 

Visste du att busstrafiken mellan Køge Station (Østre Banevej) och BORNHOLMSLINJEN i Køge är gratis?

Turen med linje 106 tar bara 10 minuter och är anpassad efter färjans ankomst- och avgångstider.

Avgång från Køge Station kl. 00:05

Avgång från BORNHOLMSLINJEN kl. 22:45

Välkommen ombord!

Bussarna kör samtidigt sju dagar i veckan:

Avgång från Køge Station på. 00:05

Avgång från BORNHOLMSLINJEN på. 22:45

Hitta vägen till hamnen

Køge
Baltic Kaj 1 4600 Köge, Danmark

Sassnitz
Resande med bil: Im Fährhafen 20 18546 Sassnitz, Tyskland

Resande som gående: Find rutevejledning her

Ystad
Bornholmsgaten 1B 271 39 Ystad, Sverige

Rønne
Gående till alla destinationer: Dampskibskajen 5, Rønne

Resande med bil till Ystad: Sverigesvej 1, Rønne

Resande med bil till Køge/Sassnitz: Tysklandsvej, Rønne